Om oss

Liv Sandseter / Janne Sandseter

Hei!

Jeg driver Stall Ovenstad på Lierskogen, og stortrives med det. I min tid med hest har jeg i grunn drevet med litt forskjellig, bl.a. dressur, trail, sprang, akademisk, bakkearbeid/horsemanship, trav og oppdragskjøring.

Videreutvikling og ny lærdom er det beste jeg vet. Jeg er nokså sterk om utfordringen skulle dukke opp, jeg er nemlig ikke kjent for å gi meg, eller å gi opp. Utsagn som "sånn er det bare" finner jeg meg ikke alltid i uten at noe skal være uprøvd. Dette har gitt meg enormt mye erfaring og lærdom gjennom tiden med hest.

Det å dele av mine erfaringer, og min kunnskap er også noe jeg virkelig elsker, jeg deler gjerne min lærdom om noen skulle være interessert. Jeg brenner for at ikke alle må gå den samme tunge veien gjennom livslang erfaring som jeg har gjort. Ikke alt har en fasit, men mye erfaring kan i mange tilfeller være til god hjelp.

Stall Ovenstad har litt forskjellig å tilby som f.eks mye utetid,  rutiner og orden, kunnskap, god dyrevelferd, fokus på trivsel og godt miljø for både dyr og mennesker. 

I tillegg tilbyr jeg tjenester som utleie av hestehenger, hovtrim, påslåing av mistet sko, undervisning innen hest eller hund, salg av rent fôr og tilskudd til hest, hund og katt, miljøvennlige vokslys, photizo og andre gode produkter jeg setter pris på. 

Velkommen!

Mvh Liv Sandseter 

 Hei!

Man skal tidlig krøkes sies det, og ja, det er vel jeg et levende resultat av. Fra før jeg kunne gå tok mamma meg med i stallen, og på ridetur bar det av gårde i tvillingsal. Hest har derfor vært en stor del av livet mitt opp igjennom, og glad er jeg for det.

Har hatt flere hester og ponnier, både egne, og sammen med mamma, men ingen slår vakre Ce-Si-Bon, til daglig kaldt Cesi. Hun har tatt våre hjerter med storm, vi koser oss sammen uansett til tross for mang en utfordring med både helse og mentalitet betyr denne hesten veldig mye for oss.

Som liten jente startet livet med hest via mamma og hesten hennes Obsessive Dude, en utrolig, trygg, vakker og snill Quartervallak fra Canada. "Dude" som vi kalte han var en god kveghest, han var en råtass på sprangbanen og i reining. Her startet min lille "karriere" inne sprang. Samtidig med Dude fikk jeg en egen ponni, hun var 6 år og het Clearice (blanding av knabstruper og shettis). Aberet var bare at hun var nokså rebell og uinnridd, så reisen med denne ponnien ble nokså strabiøs, mang en knall og fall, men sammen med instruktør ble dette en herlig reise og en uforglemmelig ponni. Jeg er vel litt sånn som mamma, jeg gir meg ikke så lett, og med utfordringer blir vi bare sterkere.  

Der i fra har vel utviklingen bare gått i været, og jeg har lært utrolig mye av mamma gjennom tidene, ikke minst av vårt siste tilskudd Cesi, hun gikk vill i sine 4 første leveår uvitende om at hun skulle bli en tamhest i vårt eie. Hun er så spesiell at det ikke finnes ord. Hun må erfares, og når man kommer innunder huden hennes forstår man hva vi snakker om.

CeSi er en flott dressurhoppe med en sjel man bare kan drømme om. 

Jeg underviser litt på stallen, store som små i grunnleggende ridning med fokus på forståelse, sits og balanse og enkle øvelser. 

Velkommen!

Mvh Janne Sandseter